Ads Area

Kalemli tablet önerisi 2022

Çizim için kalemli tablet satın almak istiyorum ama hangisini alacağımı bilemiyorum diyenler için hazırladığımız kalemli tablet önerisi 2022 yazımıza hoş geldiniz. Bu sayfada "kalemi olan tabletler hangisi" diyenler için alınabilecek en iyi kalemli tablet önerilerine yer veriyor, kaliteli markaları sıralıyoruz. Aşağıdaki listeden ihtiyacınıza ve bütçenize uygun olan modeli bulabilirsiniz.

Bilgisayar ve telefon arasında bir ürün olan kalemli tablet modelleri; kolay taşınabilir oluşu, medya tüketimi için uygun oluşu, alışveriş sitelerinden ürün beğenmek için telefondan daha büyük ekranı oluşu, not almak ve çizim yapmak gibi işler ideal olması ve bilgisayardan daha ucuz olması sebebiyle popüler olmaya başladı. Hatta laptop mu tablet mi almalıyım sorusu ortaya çıktı.

Kalemli tablet modelleri ile bilgisayarda ve telefonda yaptığımız pekçok şeyi yapabiliyoruz. Hatta klavyeli kılıf takınca neredeyse bir laptop oluyor, işlemcisi de yüksek ise bilgisayarda yapılan pekçok şey yapılabiliyor. Bir öğrenci için word, excel, pdf indirmek ve ders çalışmak orta seviye tablet ile kolay olacaktır. Bir tasarımcı için çizim yapmak, fotoğraf düzenlemek, banner tasarlamak, video montajlamak üst seviye kalemli tablet ile kolay olacaktır. Ayrıca oyun oynamak, film izlemek, pdf kitap okumak, blog yazıları okumak, sosyal medyada dolaşmak, bankacılık işlemleri yapmak, online alışveriş yapmak gibi günlük işler için de yeni tabletiniz en yakın arkadaşınız olacak.

Kalemli tablet fiyatları da segmente göre değişiyor, genelde üst segment modellerde kalem oluyor ancak nadirde olsa orta segmentte de kalem bulunabiliyor. Orta seviye kalemli tabletler 2000 lira civarındayken üst seviye kalemli tablet fiyatları da 4000 liradan başlıyor 10.000 liraya kadar çıkabiliyor. Donanım özellikleri bakımından yüksek olduğu için fiyatı da orta segmentin iki üç katı oluyor. Kalemi de detay gerektiren çizimleri yapabilmek için ince uçlu, tablete bluetooth ile bağlanan ve tablete temas edince şarj olan teknolojiye sahip oluyor. Hatta artırılmış gerçeklik sunanlar bile var. Bu özellikler artı değer kattığı için kalemli tablet fiyatları kalemsizlere göre nispeten daha yüksek oluyor.

Tablet alırken nelere dikkat edilmeli?

Kalemli tablet almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken minimum özellikler de yükselmeli. Öncelikle tabletin markasına bakmalısınız. Yeni çıkan küçük markalar muhtemelen çabuk bozulacak ve güncelleme almadığı için birkaç yıl sonra işe yaramaz hale gelecektir. Bu yüzden kendini ispatlamış, marka bilinirliği yüksek tabletler tercih edilmeli.

Tablet alırken ikinci önemli etken ekran boyutu ve panel özellikleri. Tablet ile çizim yapacaksanız ekranında büyük olması gerekiyor. 10 inç - 12 inç gibi boyutlar kalemli tablet almak isteyenler için uygundur. Panel ise IPS LCD olursa geniş görüş açısı ve parlak, Amoled olursa daha gerçekçi canlı renkler sunar.

Tablet alırken donanım özelliğinin yüksek olmasına da dikkat edilmeli. Örneğin geçici bellek olan Ram miktarı minimum 4GB, kalıcı bellek olan Rom dahili hafızası minimum 64 GB olmalı. Böylece daha fazla uygulama indirebilir, yavaşlama gibi performans sıkıntısı yaşamazsınız. Hızdaki önemli etken aslında işlemci, 8 çekirdekli ve 2.3 Ghz hızındaki işlemciler tercih edilirse uygulamalar rahat çalışabilir. Bu yüzden düşük hızlı alt seviye işlemcileri eledik ve kullanıcı memnuniyeti sunan kaliteli ürünleri seçtik.

Tabletin önemli parçalarından birisi de bataryasıdır. Pil kapasitesi 5000 mah ve üzerinde olursa gün boyu elinizde düşürmeseniz bile akşama kadar idare eder. Oyun gibi, video konferans gibi şarjı çabuk bitiren işlemler için bataryanın yüksek kapasitede olması şart. Bu özelliklere sahip olan piyasadaki en iyi kalemli tablet modellerini sizler için seçtik. Önerdiğimiz kalemli tabletlerden bazısı kutu içerisinde kalem yollamaktayken bazısı kalemi ayrıca satmaktadır. Bunu açıklama kısmında belirtiyoruz ve artılarını eksilerini açıkça söyleyerek ihtiyacınız olan ürünü almanıza yardımcı oluyoruz.

İnternetten tablet almak güvenli mi?

Güvenilir E-ticaret sitelerini tercih ettikten sonra fiziksel mağazadan almak ile internetten almak arasında fark yoktur. Depodan yollanacak ürün kutusundan fatura ve garanti belgesi çıkmaktadır.



Taksitle tablet alabilir miyim?

Ürün satın alma sayfasında "taksit seçenekleri" bulunmaktadır. Genelde vade farksız 3 taksit imkanı vardır. Daha fazla taksit isteyenler vade farkı ödeyerek alabilir. Ayrıca kredi kartınızın mobil uygulamasını indirip "şu kadar harca şu kadar indirim kazan" tarzında kampanyalara katılabilirsiniz.



TCL kalemli tablet önerisi

#TCL Nxtpaper 10S

TCL Nxtpaper 10S
Ekran 10.1 İnç, FHD, IPS
Hafıza 4 GB RAM, 64 GB depolama
Batarya 8000 mAh, 18W
İşlemci Mediatek MT8768E, 8 çekirdek, 2.00 GHz
Kamera Ön 5 MP, Arka 8 MP
Bağlantılar 4G, Wifi 5, USB-C, Bluetooth 5
İşletim sistemi Android 11, GooglePlay
TR Çıkış Fiyatı 4.299 TL Mayıs 2022


Geçen seneki TCL Tab T10s modelinin ağabeyi diyebileceğimiz TCL NxtPaper 10s modeli, ekranda iyileştirmeler yapılmış versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. 10 katmanlı ekran teknolojisi ve %50 oranında mavi ışık filtresi sayesinde göz yormuyor. Pdf kitap okumak ve ders çalışmak isteyen öğrencilere gerçek bir kağıt deneyimi yaşatmak için geliştirilmiş. Simkart takılabilmesi de artı özellik katmış.

İşlemcide ise bir değişiklik yapılmamış ve yine giriş seviye işlemci (Mediatek MT8768E Cortex-A53) kullanılmış. Bunun sebebi işlemci ithal etme maliyetinin dolar kuru sebebiyle artmış olması ve fiyatı düşük tutma çabası. İnternette sörf yapmak ve sosyal medyada dolaşmak için uygun bir işlemci lakin oyun severler için uygun değil. Küçük oyunları rahatlıkla açabilir ancak PubG, Asphalt9 gibi oyunları yüksek grafik ayarında akıcı şekilde oynatmaz. Batarya ise yine yüksek kapasiteli 8000 mAh, bir günü çıkarabilecek kapasitede. Şarj olma süresi ise 2.5 saat.

Çıkış fiyatı 4.299 TL olan TCL Nxtpaper 10s tablet günlük işlerde kullanılabilir. İnternetten alışveriş yaparken, eba ders izlerken, youtube izlerken, haber ve blog okurken rahatlıkla kullanılabilir.



Huawei kalemli tablet önerisi

# Huawei Matepad 11

Huawei Matepad 11
Ekran 10.95 inç, QHD çözünürlük, IPS panel, 120 Hz
Hafıza 6 GB Ram, 128 GB Depolama
Batarya 7250 mAh, 20W hızlı şarj
İşlemci Snapdragon 865, 8 çekirdek, 2.84 GHz
Kamera Arka: 13 MP 4K video, Ön: 8 MP FHD video
İşletim sistemi HarmonyOS 2.0, AppGallery
TR Çıkış Fiyatı 4.500₺ Temmuz 2021


Huawei kalemli tablet arayanlara Matepad 11 modelini öneriyoruz. Öne çıkan özelliği; HarmonyOS işletim sistemine sahip olması. Yani Android veya İos değil, Huawei ürünü olan yeni bir işletim sistemiyle geliyor. Bunun avantajı sistemin çökmemesi ve diğer ev eşyalarıyla iletişim kurabilmesi, tabi bu iletişim için cihazların da uyumlu olması gerek. Örneğin Huawei laptop modelleri ile kablosuz bağlantı kurup ekrandan sürükleyerek dosya aktarımı yapabiliyor.

11 inçlik IPS panel ekranı geniş görüş açısı sunuyor, 600 nit parlaklığa kadar çıkabiliyor ve güneş altında rahat görülebiliyor. 2K çözünürlük ve yanlarda 4 adet harman kardon markalı bass hoparloru sayesinde multimedya tüketimi için uygun tablet oluyor.

Üst segment Snapdragon 865 işlemcinin 4 çekirdeği performans (1x2.84 GHz Kryo 585 3x2.42 GHz Kryo 585) diğer 4 çekirdeği verimlilik (1.8 GHz Kryo 585) odaklı çalışıyor. Üst seviye bir işlemci kullanılmış olması sayesinde oyunları yüksek grafik ayarında oynamak ve video düzenlemek gibi zor işlerin üstesinden gelebiliyor.

7200 mah batarya kutudan çıkan 20W adaptör ile 2 saatte tam doluyor. Geniş batarya kapasitesi sayesinde 10 - 11 saat aralıksız kullanım imkanı sunuyor. İster eğitim videoları izleyin, ister eğlence amaçlı kullanın, ister çizim uygulaması ile resim yapma yeteneğinizi geliştirin, ister fotoğraf video düzenleme uygulaması ile tasarımlar yapın, uzun süre şarj sıkıntısı çekmeden kullanabileceğiniz bir tablet modeli olmuş.

Netflix FHD video izlemek de mümkün hale getirilmiş. Bundan önceki matepad pro versiyonda 480p çözünürlük sınırı olduğu için beğenmeyenler olmuştu. Netflix sevenler için bu sorun da ortadan kaldırılmış ve FHD çözünürlükte film izlemek mümkün hale getirilmiş. 2K çözünürlük ve 120 Hz ekran yenileme hızıyla film izlemek ve oyun oynamak keyifli hale geliyor. Kaliteli bass hoparlorler de video izlemeyi keyifli hale getiriyor.

Matepad 11 tablette GooglePlay olmaması hiç sorun değil çünkü web tarayıcıdan bağlanarak youtube, chrome, gmail gibi servisler kullanılabiliyor, sadece uygulama olarak indirilmiyor. Diğer bütün uygulamalar Huawei ürünü olan ve dünyanın 3.büyük uygulama marketi haline gelen AppGallery'den indirilebilir. AppGallery uygulama marketten bulamadığınız birşey olursa apkpure sitesiden güvenli şekilde indiriliyor.



Samsung kalemli tablet önerisi

#Galaxy Tab S6 Lite

Galaxy Tab S6 Lite


Ekran 10.4 İnç, FHD+ çözünürlük, TFT panel
İşlemci Samsung Exynos 9611, 8 çekirdekli, 2.3 GHz
Hafıza 4 GB Ram, 64 GB depolama
Batarya 7040 mah, 15W hızlı şarj
Kamera 8 MP arka, 5 MP ön, 1080p FHD
Bağlantılar Wifi 5, bluetooth 5, tipC USB
İşletim sistemi Android 10, GooglePlay
TR Çıkış Fiyatı 2.499 TL Mayıs 2021


Samsung kalemli tablet arayanlara ilk önerimiz Galaxy Tab S6 Lite modeli oluyor. Üst kısımda 3.5 mm kulaklık girişi, hoparlör, mikrofon bulunuyor. Sağda açma tuşu, ses tuşları, hafıza kartı yuvası var. Alt kısımda tipc usb, hoparlör var. Kalemi sağ taraftaki manyetik alana yapışıyor, kalemin şarj olma ve bluetooth ile bağlanma özelliği yok.

Orta segment Exynos 9611 işlemcinin 4 çekirdeği performans (2.30 GHz, Cortex A73) , diğer 4 çekirdeği verimlilik (1.7GHz, Cortex A53) odaklı çalışıyor. 4 GB Ram ve 64 GB depolama alanı ile günlük kullanıma çok uygun. Android tabletlerden alınabilecek en ucuz ve en kaliteli kalemli tablet desek yalan olmaz.

7040 mAh bataryası kutudan çıkan 10W adaptörle 4 saatte doluyor. 8 – 9 saat aralıksız kullanım imkanı sağlıyor. 15W desteklediği için başka bir adaptörle daha hızlı şarj edilebilir. Özellikle tabletten ders çalışmak isteyen öğrenciler için ve büyük ekranda ürün incelemek, film izlemek isteyenler için alınabilecek en iyi fiyat performans kalemli tablet.

Not almak için tablet önerisi arayanlar için tasarlanan Samsung Note uygulamasında yazı yazarken sadece kalem ucunu algılayıp elinizi algılamayarak kolay yazım imkanı sağlıyor ve el yazısını dijital yazıya çevirebiliyor. Yanlış yazınca silmek için kalem üzerindeki tuşa basarak silgiye çevirebiliyorsunuz. Not alırken ses kaydı yapabilmek de artı özellik katıyor. Ekranı ikiye bölerek bir yandan video izleyip bir yandan not almak da mümkün. Ekran kapalıyken kalemi dokundurunca direk not uygulaması açılıyor.

Ön yüklü olarak gelen uygulamalarda çizim yeteneğini geliştirmek isteyenler için PenUp uygulaması mevcut. Penup uygulamasında boş sayfa açabilir veya çizilmiş örnekleri boyayabilirsiniz. Resim yeteneğini geliştirmek isteyenler için güzel bir uygulama. Diğer artı özellik sesli komut vermek için Bixby asistan mevcut. İngilizce olarak komut verdiğiniz zaman yerine getiriyor, örneğin "Hi Bixby, open the youtube" dediğiniz zaman youtube uygulamasını açıyor.



#Galaxy Tab S7 FE

Galaxy Tab S7 FE
Tasarım 6.3 mm kalınlık, 608 gr ağırlık
Ekran 12.4 İnç, 2K çözünürlük, TFT panel, 60 Hz
Hafıza 4 GB RAM, 64 GB depolama
Batarya 10090 mAh, 45W hızlı şarj
İşlemci Snapdragon 750G, 2.20 GHz, 8 çekirdek
Kamera 8 MP arka, 5 MP ön, 1080p 30fps
Bağlantılar 4G (sim kartlı), Wifi 5, Bluetooth 5.0
İşletim sistemi Android 11, GooglePlay
TR Çıkış Fiyatı 4.500₺ Mayıs 2021


Samsung kalemli tablet arayanlara ikinci önerimiz olan Galaxy Tab S7 FE oluyor. Büyük ekranı, inceliği, simkartlı olması ve güçlü işlemcisiyle öne çıkıyor. 12.4 İnçlik dev boyutu çift ekran olarak kullanmak ve çizim yapmak için çok uygun. Clip studio paint çizim uygulaması 6 ay ücretsiz kullanılabiliyor. Sağda güç tuşu, ses tuşu, hafıza kartı tepsisi bulunuyor. Solda klavye bağlantısı için dişler, altta stereo hoparlor ve tipC USB girişi, üstte ikinci hoparlor bulunuyor. Sim kart uyumlu tablet olduğu için hafıza kartı yanına hat takılabiliyor ve 4G internet kullanılabiliyor.

Orta üst segment Snapdragon 750G işlemcinin 2 çekirdeği 2.2 GHz Kryo 570 ile performans sunarken diğer 6 çekirdeği 1.8 GHz Kryo 570 ile verimlilik sunuyor. Böylece günlük işlerde ve oyunlarda kasma yaşanmıyor.

10.000 mah kapasiteli dev bataryası kutudan çıkan 15W adaptör ile 3 saatte doluyor ve 13 saat video izleme imkanı sunuyor. Eğer 45W adaptörü ayrıca alırsanız şarj olma süresi kısalacaktır.



#Galaxy Tab S8

Galaxy Tab S8
Ekran 11 İnç, FHD+, LTPS TFT
Hafıza 6 GB RAM, 128 GB depolama
Batarya 8000 mAh, 45W
İşlemci Snapdragon 8 Gen 1, 3.0 GHz, 8 çekirdek, 4nm
Kamera Kamera Arka: 13 MP, 4K 30fps; Ön: 12 MP
Bağlantılar Wifi 6, Bluetooth 5.2
İşletim sistemi Android 12, GooglePlay


Üst segment işlemcisiyle Galaxy Tab S8, en güçlü tabletlerden diğeri oluyor.





Xiaomi kalemli tablet önerisi

#Xiaomi Pad 5

Xiaomi Pad 5
Tasarım Kalınlık 6.85 mm, Ağırlık 511 gr
Ekran 11.0 İnç , 2K (1600 x 2560), IPS panel, 120 Hz
Hafıza 6 GB RAM, 256 GB depolama
Batarya 8720 mAh, 22W hızlı şarj
İşlemci Qualcomm Snapdragon 860, 8 çekirdek, 2.96 GHz
Kamera Arka 13 MP 4K 30fps, Ön 8 MP 1080p
Bağlantılar Wi-Fi 5, Bluetooth 5
İşletim sistemi Android 11, GooglePlay
TR Çıkış fiyatı 4.000 TL Eylül 2021


Xiaomi kalemli tablet arayanlara Mi Pad 5 modelini öneriyoruz. Fiyat performans telefonlardan tanıdığımız Xiaomi markası tablet de üretti. 11.0 İnç boyutundaki ekran 2K çözünürlükte ve IPS panel ile geniş görüntü açısı sunuyor, 120 Hz ekran yenileme hızı da artı özellik katıyor.

Üst segment Snapdragon 860 işlemcinin 4 çekirdeği performans (1x 2.96 GHz – Cortex-A76, 3x 2.42 GHz – Cortex-A76) diğer 4 çekirdeği verimlilik (1.8 GHz – Cortex-A55) odaklı çalışıyor. Böylece üst segment bir tablet oluyor. Güçlü işlemcisi sayesinde 4K video kaydı da yapabiliyor.

8720 mAh bataryası kutudan çıkan 22W adaptörle 3 saatte doluyor. 12 saat video izleme imkanı sunuyor. Kutudan kalem çıkmıyor, ayrıca alınıyor. Kalemi yan taraftaki manyetik alana yapışıp şarj olmaya başlıyor. Kalem üzerindeki tuşa bir kez basınca not uygulaması açılıyor, basılı tutup ekrana dokununca seçili alanı ekran görüntüsü alıyor.

Android 11 işletim sistemi ve 256 GB depolama kapasitesi sayesinde pekçok uygulama ve oyun indirilebilir, kişisel dosyalar depolanabilir.



Apple kalemli tablet önerisi

#İpad 9.nesil

İpad 9.nesil
Tasarım Kalınlık 7.5 mm, Ağırlık 487 gr
Ekran 10.2 İnç , FHD+ çözünürlük, IPS LCD panel, 60 Hz
Hafıza 3 GB RAM, 64 GB depolama
Batarya 8557 mAh, 20W hızlı şarj
İşlemci A13 Bionic, 6 çekirdekli, 2.66 GHz
Kamera Ön 12 MP, Arka 8 MP
Bağlantılar Wifi 5, USB-C, Bluetooth 4.2
İşletim sistemi iOS 15, AppStore
TR Çıkış Fiyatı 3.900 TL Eylül 2021


İpad kalemli tablet arayanlara ilk önerimiz Apple’nin fiyat performans tableti olan İpad 9.nesil, çok satan modellerden birisi oluyor. 10.2 İnç ekran boyutu, FHD+ (2160 x 1620) çözünürlüğü, IPS paneliyle geniş görüntü açısı sunuyor. Kalemi Apple pencil 1.nesil destekliyor lakin kutudan çıkmıyor, ayrıca almak gerekiyor.

Orta segment A13 Bionic işlemcinin 2 çekirdeği performans (2.66 GHz – Lightning), diğer 4 çekirdeği verimlilik (1.6 GHz – Thunder) odaklı çalışıyor. Sentetik testlere göre 2020 yılında çıkan İpad 8.nesilden %20 daha güçlü. (İpad 8.nesil Benchmark puanı: 489.553, İpad 9.nesil Benchmark puanı: 623.394)

8557 mAh bataryası kutudan çıkan 20W adaptörle 2 saatte doluyor. 10 saat devamlı kullanım imkanı sağlıyor. İOS 15 işletim sistemi ve 64 GB depolama alanıyla pekçok uygulama ve oyun AppleStore marketten indirilebilir.

12 MP ön kamerası (FHD 60fps) ana sahne özelliğiyle hareketli nesnelere odaklanıp takip edebiliyor. Yani görüntülü görüşürken ayağa kalkıp sağa sola yürüseniz 120 derecelik geniş açısı sayesinde sizi takip edebiliyor. Arka kamera ise 8 MP, FHD 30fps video kaydı yapabiliyor.



#İpad Air 4.Nesil

İpad Air 4.Nesil
Tasarım 6.1 mm kalınlık, 458 gr ağırlık, metal gövde
Ekran 10.9 inç , FHD+ , IPS panel, 60 Hz, 500 nit
Hafıza 4 GB RAM, 64 GB depolama
Batarya 8827 mAh, 18W hızlı şarj
İşlemci A14 Bionic, 6 çekirdekli, 3.0 GHz
Kamera Ön 7 MP, Arka 12 MP 4K video
Bağlantılar Wifi 6, USB-C, Bluetooth 5
İşletim sistemi iOS 14, AppStore
TR Çıkış Fiyatı 5.800 TL Ekim 2020


En iyi apple kalemli tablet modellerinden biri olan İpad Air 4, Apple'nin üst segment bir tableti. 64 GB ve 256 GB dahili hafızalı iki seçenek sunuyor. Air 4 Tabletin alt kısmında USB-C girişi ve çift hoparlor bulunuyor, üst kısımda ise parmak izi okuyuculu güç butonu ve çift hoparlor mevcut. 4 adet hoparlor ile medya tüketimi için ideal. Sağ yanında ses tuşları, sol yanda ise kaleme bağlanmak ve şarj etmek için manyetik alan mevcut. Arka kısımda ise Smart Connector isimli klavye ile bağlantı noktaları mevcut.

10.9 İnç ekranı 2K (2360 x 1640) çözünürlükte, IPS paneliyle geniş görüntü açısı ve parlaklık sunuyor. Kalemi Apple pencil 2.nesil destekliyor lakin ayrıca almanız gerekiyor, kutudan kalem çıkmıyor. Kalem tabletin üstüne bırakılınca şarj olmaya başlıyor. Klavye ile kullanmak isterseniz smart keyboard veya Magic Keyboard almalısınız, herhangi bir bluetooth klavye ile kullanılmıyor.

Üst segment A14 Bionic işlemcisinin 2 çekirdeği performans (3.1 GHz – Firestorm) diğer 4 çekirdeği verimlilik (1.8 GHz – Icestorm) odaklı çalışıyor. Böylece zorlu işler için uygun tablet oluyor. A14 Bionic işlemci A13’e göre %13 daha hızlı çalışıyor. Sentetik testlerde daha yüksek puan alıyor. (A13 Bionic Antutu9 puanı: 631803, A14 Bionic Antutu9 puanı: 724356)

8827 mAh bataryası kutudan çıkan 20W adaptörle 2 saat 20 dakikada tam doluyor. 3.5 saat aralıksız oyun deneyimi yaşatıyor, 10 saatlik video izleme deneyimi yaşatıyor. Tersine şarj özelliği sayesinde tabletin piliyle telefon şarj edebilirsiniz. iOS 14 işletim sistemi ve 64 GB depolama alanıyla pekçok uygulama ve oyun AppleStore’den indirilebilir. Güçlü işlemcisi sayesinde 4K video kaydı yapabiliyor.

Air 4.nesil tabletin artı özelliği ekranı ikiye bölünebilmesi, bir uygulama açıkken başka uygulamayı sağ köşeye sürükleyince ekran ortadan ikiye ayrılıyor ve ortadaki çizgiden hangi uygulamaya ne kadar alan ayıracağınızı ayarlıyorsunuz. Bunun avantajı bir yandan internette dolaşırken/video izlerken bir yandan not alabilme kolaylığıdır. Ekranı bölmeden başka uygulamayı açmak için ise yine sürükleyip köşeye gelmeden bırakmak yeterli. Ekran görüntüsü almak için power tuşuna ve ses açma tuşuna basılı tutmak yada sol alt köşeden ortaya doğru sürüklemek gerekiyor.

Ekran kilitliyken kalemle dokunup hemen not almaya başlamak için “Ayarlar – notlar – kilitli ekrana erişim: açık” yaparak not uygulamasına hızlı erişim sağlayabilirsiniz. Not alırken hata yaptıysanız parmağınızla kaleme çift tıklayıp silgi özelliğine geçmesini sağlayabilirsiniz. Tekrar kaleme dönüşmesi için yine çift tıklamak gerekiyor. Notability uygulaması sayesinde detaylı notlar alabilir, grafik ve resimler de ekleyebilirsiniz.



Son

En iyi Kalemli tablet hangisi iyi diyenler için hazırladığımız yazının sonuna geldik. Listeye eklediğimiz modeller piyasadaki alınabilecek en iyi ürünler. Bunlar arasından ihtiyacınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Her bütçeye uygun olması için orta seviye ve üst seviye modelleri seçtik. Günlük işler için orta seviye yeterlidir, iş için kullanacaksanız üst seviye almalısınız. 2021 yılında çok satan kalemli tabletler; Galaxy tab s6 lite, Matepad 11, İpad 9 ve İpad Air 4 modelleri olmuştur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorumlar konuyla ilgili olmalıdır, deneyim ve yapıcı eleştiri içerebilir.

Cihazo tavsiye bloğu

Cihazo tavsiye bloğu

Benzer yayınlar